Veera Vaahtera: Onnellisesti eksyksissä ja Rakkautta vahingossa

Veera Vaahtera; kevyttä kuuntelemista neuleseuraksi tai tinnituksen peittämiseksi eli samalla voipi pelata läppärillä vaikka Zumaa tai jotain muuta missä tarvitaan vain käsiä. 

Veera Vaahtera on kirjailija Pauliina Vanhatalon alter ego, jonka suojissa Vanhatalo kirjoittaa komediallisia lemmentarinoita Jane Austenin, Hilja Valtosen sekä Bridget Jonesin luoneen Helen Fieldingin jalanjäljillä.

Onnellisesti eksyksissä

Miksi kulkea suoraan, kun eksyminen on paljon hauskempaa?
Emmalla on kaksi puolivalmista tutkintoa, ikää 28 vuotta ja hermoja koetteleva kämppis soluasunnossa. Ja onneton suuntavaisto jonka takia tai ansiosta Emma on milloin pulassa, milloin viettämässä hauskaa iltaa.
Ystävä joka on valmis auttamaan Emmaa kirjoittamaan gradunsa valmiiksi. Matkalla aikuistumiseen on monta mutkaa; komea graduohjaaja, parhaan ystävän mies. 
Lopulta gradu tulee valmiiksi, miehet asettuvat järjestykseen Emman elämään ja paras ystävä pysyy parhaana ystävänä.

Letkeää, leppoisaa "aivot narikkaan" lukemista/kuuntelemista, jota kuuntelin Celiasta sukkia neuloessa. 


Rakkautta, vahingossa 

 Otto lähti Intiaan meditoimaan, Pihla mummolta perimäänsä mökkiin Tornionjokilaaksoon ja päätti selvitä siellä. Olihan mummokin elänyt siellä äidin kanssa ja kesät Pihlan kanssa.
Oton piti olla Pihlalle Se Oikea, hyvä ihminen, luotettava kumppani, mutta kun Pihla ilmoitti uutisen jonka piti olla iloinen: heille tulee vauva, Otto otti ja lähti. 
Miten kaupunkilaisesta lattekahvin litkijästä tulee maalainen, miten hän selviää kun ei omista autoa, saati sitten ajokorttia? 
Jo ensimmäinen kauppareissu kylälle on rankka: eihän busseja kulje kymmenen minuutin välein niin kuin kaupungissa, ei edes puolen tunnin eikä tunninkaan välein. Kahden tunnin odottelun jälkeen pysähtyy henkilöauto ja Pihlalle selviää ettei sinä päivänä kulje linja-autoa enää lainkaan.. 
Pian Pihlalla on kuitenkin "miehiä jonossa" auttamaan pienen talon töissä ja huolehtimaan tulevasta vauvasta ja Ottokin ilmestyy kyselemään voisiko sittenkin olla isä.

Lapaspari valmistui tätä kirjaa Celiasta kuunnellessa - eli nopeaa ja kepeää kuunneltavaa.


Ainakin kuusi sukan- ja lapasparin neulomiskirjaa vielä löytyy, kun välillä kaipaa vähän kevyempää luettavaa. 

Samaan nippuun Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi -sarjan kanssa laittaisin tämän; hyvänmielen kirjoja 😊🌞

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)