Alfred Emil Ingman: Rimpisuon Usvapatsas

Lapin rajaseuduilla on salaperäinen Rimpisuo, joka peittyy joka talvi pysyvään usvapilveen. Ystävykset Matti ja Jussi kuulevat salaperäisestä suosta ja sen usvapatsaasta vanhalta Paapalta ja päättävät lähteä selvittämään usvapatsaan arvoitusta. 
Nuoret pojat viipyvät matkallaan vähän toista vuotta ja kokevat seikkailun jos toisenkin - vastassa on niin susia, karhu kuin mustia joutseniakin. 
Lapin taikaakin.

Kirjailija Alfred Emil Ingman (1860-1917) oli suomalainen kirjailija ja sotilas- ja vankilapappi, joka oli tunnettu nuorille suunnatuista seikkailukirjoista.

Löysin kirjan ihan sattumalta Yle Areenasta, jotain muuta etsiessäni ja koska lasten- ja nuortenkirjat sopivat mielestäni yhtä hyvin aikuisillekin, päätin ottaa kuunteluun. 
Satua, fantasiaa, kuvitelmaa - mutta viihdyttävää, ja jälleen kerran kirjan kieli ja siinä käytetyt sanonnat kiehtoivat suuresti. 

Viime päivinä kovasti pohdituttanut asiakin sai oikeastaan kirjasta vastauksen:
"Laiskuus on hyvä lahja, kun sitä oikein käyttää" 😄

Lukijana Ylellä on Esko Salervo. 

Kirjasta on otettu useita painoksia, olisiko vanhin 1915? Kieltäkin on uudistettu. Uusin painos taitaa olla vuodelta 2007.  
Kuvat ja teksti ei suostu yhteistyöhön, mutta väliäkö tuolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)