Kirsi Pehkonen: Talven taikaa Jylhäsalmella

Vuoden ensimmäinen kirja-kirja oli nopea luettava: kirjastosta tuli viesti, että varaus on noudettavissa ja kävin sen perjantain kauppareissulla nappaamassa mukaan. 
Nähdessäni miten ohut kirja on, 123 sivua, sanoi Mursulle, että tämän lukemisessa ei kauaa mene, tämä on luettu jo tänä iltana. 

Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi -sarjassa eletään tavallisesti kesäisissä maisemissa, mutta tällä kertaa, kuten nimikin jo kertoo, Talven taikaa Jylhäsalmella, on talvi tullut Jylhäsalmelle. 

Tarina on kuitenkin tuttua Kirsi Pehkosta ja Jylhäsalmelaista maalaiselämää:

Eerika on tullut lapsuudenkotiinsa viettämään joulua ja kahvila Lossarin omistaja, äiti Sirkka on värvännyt Eerikan avuksi järjestämään kyläyhdistyksen joulumyyjäisiä. 
Äidillä on ketunhäntä kainalossa, kun myyjäisten pitopaikaksi varattuun kyläkouluun tarvitsee varoilta pyytää kunnan ympäristö-terveystarkastaja ja hän pyytää Eerikaa hoitamaan tapaamisen. 
Niin myyjäiset kuin joulukin sujuvat hyvin ja Eerika nauttii olostaan lapsuuskodissaan ja vasta vähän ennen lähtöä takaisin Lontooseen, kertoo vanhemmilleen, että kyseessä ei ollut ihan pelkkä joululoma, käynnin taustalla on muutakin.

Uudenvuodenaattona Eerikan on tarkoitus lähteä junalla Helsinkiin, äiti on luvannut viedä junalle. Lunta tulee kuitenkin taivaan täydeltä ja äiti tekee taas omia järjestelyitään, että saa Eerikalle kyydin kaupunkiin - Eerika yllättyy nähdessään kuskin ja yllättyy vielä monta kertaa, ennen kuin pääsee junaan..

Mukavaa ja leppoisaa luettavaa, kirja täynnä jo ennestään tuttuja henkilöitä, ei tarvinut miettiä kukas tämä on ja kukas tuo - luki vain ja suoraan sanottuna joskus riitti kun vain silmäili sivun läpi, pysyi tarinassa hyvin mukana. 
Tipahdin alusta alkaen sinne Jylhäsalmen maisemiin 😊

Ainoa miinus näissä kirjoissa on se, että ihan kaikkien siivousrättien värejä ja alushousujen malleja yms. ei tarvitsisi välttämättä kertoa, MUTTA kun itsekin noita krapuja raapustelee, niin on oppinut sen, että joskus on vaan pakko niitä täytesanoja ja -lauseita sinne laitettava, että saa tekstiin pituutta. Ehkä kirjaa kirjoittaessa on vähän sama juttu 🤔

Tykkäsin kyllä ja odotan taas seuraavaa osaa. 



2 kommenttia:

  1. Olethan sinä tämän lukenut 😃 näin nimittäin viime yönä unta, jossa luin blogipostaustasi tästä kirjasta! Itse luin tämän e-kirjana sen ollessa Kotilieden kirjaklubin kuukaudenkirjan marraskuussa. Kaikki Jylhäsalmet olen lukenut. Sellaista leppoisaa kesälukemista. Ja lisäplussa tottakai savolaisesta miljööstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ollut meidän alueen kirjastoissa pikalainana (2 viikkoa) joten jonotus meni nopeasti: kirja oli vasta tilauksessa kun varasin sen 😄
      Yksi minkä erityisesti pistin merkille tässä kirjassa, mitä en muissa ole huomannut (olenko vain lukenut ne niin innoissani ja nopeasti1) - tässä kirjassa oli minusta käytetty enemmän murretta dialogeissa. Olenko ihan väärässä?
      Kaikki Jylhäsalmet olen minäkin lukenut, mukavaa ja leppoisaa kesä- ja miksei talvipäivienkin luettavaa.

      Poista

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)