Maija Kajanto: Sitruunakevät

Kahvila Koivu -sarjan neljäs osa, Sitruunakevät on tuttua Maija Kajantoa ja Pyhävirran kylän elämää. 

Krisse, Kristiina Kivimaa, ja Tommi, Pyhävirran entinen kunnanjohtaja ovat viettäneet vuoden Kroatiassa Adrianmeren rannalla ja nyt on kotiinpaluun aika. 
Vuosi Kroatiassa ei ollut ihan niin ihana ja täydellinen kuin Krisse ja Tommi olivat toivoneet ja odottaneet ja siksi kotiinpaluu on parasta mitä he tietävät. 
Varsinkin kun Tommin ostamalle tontille rakenteilla oleva talo on melkein valmis ja muutto yhteiseen, omaan kotiin on edessä.

Kahvilan tiloissa toimii pizzeria ja on pelkona, että vuokralaiset haluavat jatkaa tiloissa - mihin Krisse sitten avaa kahvilansa? 

Kevät antaa Krisselle onnen mukana myös sitruunoita; hän kokee elämänsä suurimman mahdollisen menetyksen, josta toipuminen on työn ja tuskan takana. 
Mutta nimenomaan työ on se joka auttaa toipumisessa - kun menneisyydestä sukeltaa esiin perintö, jonka olemassa olosta kukaan ei tiennyt ja jolle on kuitenkin tehtävä jotain.

Työn edetessä Krisselle selviää sekin, miksi he isän kanssa eivät tienneet salaisuudesta mitään ja sen myötä suru helpottaa. 
Kevään edetessä uuteen kotiin on helpompi kantaa huonekaluja ja tavaroita useammasta kodista - yhdistää ne yhdeksi yhteiseksi kodiksi.

Ja Kahvila Koivukin avataan jälleen - Pyhävirran kylä on jälleen entisensä..


Kahvila Koivu -sarja on imaissut mukaan Pyhävirran elämään kirja kirjan jälkeen ja Maija Kajannon tyyli kirjoittaa ja kuvata maaseutukunnan elämää, yhteisöllisyyttä, ystävyyttä - on kuin olisi kotona


Myös kieli ja kielioppi - vaikken opettaja olekaan - miellyttävät; en tarkoita, että pitää kirjoittaa kirjakielellä tms. mutta jatkuvat kirjoitus- ja kielioppivirheet hankaloittavat lukemista.

"Nopea ja helppo" lukea, kirja vie mukanaan ja tulee helposti luettua päivässä tai parissa illassa. 

Kahvila Koivu -sarjan päättää Kardemummajoulu joka ilmestyy syksyllä 2024  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)