Anna Breitholtz Monsén: Kuolema linnassa

 Anna Breitholtz Monsénin Kuolema linnassa on kirjailijan Lina Lanz -dekkareiden toinen osa. 

Minulle sarjassaan ensimmäinen ja kaikki nelisen sataa sivua tiukasti otteessaan pitäviä. Sen verran tiukasti, että varasin sarjan ensimmäisen osan kirjastosta heti kun tämän takakansi kopsahti kiinni ja jos ensimmäinen on yhtä hyvä kuin tämä, niin toivon, että seuraava ilmestyy mahdollisimman pian (siitä huolimatta, että Lukemattomien kirjojen listalla on luettavaa jo yhtä paljon kuin tässä oli sivuja..)

Lina Lantz on matkalla kotiin Sandingeen, pyörittämään kissahotellia ja viettämään joulua isoisänsä kanssa. Taksissa matkalla lentokentälle hän lukee myymänsä asunnon lattialta keräämiään posteja ja nielaisee nähdessään kirjeen entiseltä työnantajaltaan. Kirjeessä on lyhyt viesti - sattumien sattuma; taksi on lähellä toimistoa. Lina pyytää taksia koukkaamaan toimistolle, odottamaan hetken, kun hän käy kysymässä mitä asiaa toimitusjohtajalla on.
Työtarjous. Ei. Iso korvaus. Ei. Todella iso. Lyhyt keikka. Joulu on tulossa. Joulu aikaa miettiä. Vastaus joulun jälkeen. Katsotaan.

Kun Lina lopulta pääsee perille Sandingeen "huokaisee" helpotuksesta: kissat, isoisä, joulu, paras ystävä..
Mutta Sandingen kylällä kuohuu: Sindstaholmin linnan matriarkka Tyra Syderhielm on kadonnut - sen jälkeen kun linnan pihamaalta löytyi jätesäkkiin sullottu luuranko. 
Kenen luuranko on, mistä se löytyi? Miksi se oli pihamaalla, jätesäkissä? 

Ennen Linan saapumista Sandingeen oli Tyra pyytänyt Linan ukilta apua linnan asioiden selvittämiseksi ja nyt Lina joutuu tahtomattaan mukaan murhatapauksen selvittämiseen. 



Suosittelen, jos vain dekkareista tykkäät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)