Anneli Kivelä: Katajamäki -sarja

 Löysin Anneli Kivelän Katajamäki -sarjan jo monta vuotta sitten ja olen lukenut ja kuunnellut sitä moneen kertaan - ja tietenkin uuden osan aina mahdollisimman pian sen ilmestyttyä. 

Katajamäki on hämäläiseen maalaiskylään sijoitettu, romantiikalla ja huumorilla höystetty kirjasarja jossa on tällä hetkellä ainakin 16 osaa. 

Kirjat on tullut luettua/kuunneltua niin monta kertaa, että kylän ja läheisen Karimon kirkonkylän asukkaista on tullut jo tuttuja, melkein ystäviä. 

Kirjailija Anneli Kivelä; Wikipedia kertoo hänen nimekseen Anne Seppälä ja että hän täytti juuri muutama viikko sitten 85 vuotta! Viimeisin Katajamäki -kirja listan mukaan ilmestyi 2022 - hatun nosto ja kiitos hänelle.
Hän on siis eläkkeellä, ja asuu Wikipedian mukaan Hattulassa. 

Tuossa keväällä, siis kun kevättä ja alkavaa kesää odoteltiin, pihahommiin pääsyä odotellessa käsitöitä väkertäessä kuuntelin Celiasta Katajamäki -sarjaa alusta alkaen:

- Kotiin Katajamäelle
- Onnenkauppaa Katajamäellä
- Uusia tuulia Katajamäellä
- Katajamäellä kuohuu
- Salaisuuksia Katajamäellä
- Katajamäki yllättyy
- Köydenvetoa Katajamäellä
- Outo lintu Katajamäellä - tämä jäi kesken, sillä harmi kyllä lukija eläytyi liikaa 😟

Nämä ovat minusta sellaisia leppoisia luettavia/kuunneltavia. Kivelällä on taito kuljettaa lukija paikanpäälle kyläkauppaan, kyläkoulun opettajien asuntoihin ja koulun vintille jonka kautta voi oikaista iltakahville, Pihlajan torppaan, Päivikin tupaan - kaikkialle mistä hän kirjoittaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)