Veera Vaahtera: Sattumalta sinun ja Kevyesti kipsissä

 Pauliina Vanhatalon alter ego Veera Vaahtera oli toinen "keväänodottelu" kirjailija, jota kuuntelin Celiasta pihatöihin pääsyä odotellessa (ja tinnitusta peittääkseni). 

Vanhatalon omalla nimellään kirjoittamia kirjoja en ole lukenut/kuunnellut (vielä), mutta ovat lukemattomien kirjojen listalla, joka vain venyy venymistään - rupesin juuri miettimään, että kuinkahan vanhaksi minun pitääkään elää, että ehdin lukea kaikki listan kirjat. Lista kun venyy koko ajan 😄

Veera Vaahteran kirjoista olen esitellyt aiemmin Onnellisesti eksyksissä ja Rakkautta vahingossa, nyt ovat vuorossa 

Sattumalta sinun ja Kevyesti kipsissä

Sattumalta sinun

Karoliinan elämä on täynnä muutoksia: ero pitkäaikaisesta poikaystävästä, pätkätyö yliopiston filosofian laitoksella mielenkiintoisen työprojektin parissa.
Mitä kiivaammin Karoliina yrittää saada muutoksia aikaan yliopistolla projektin tiimoilta, sitä hankalammalta se tuntuu ja sitä vastahakoisempia muutoksen "kohteet" ovat. 
Ex-anoppi pistää kapuloita Karoliinan elämän rattaisiin ja kaiken kruunaa siiviliipalvelusmies Matias, jonka mielestä elämä sujuu helpommin ihan omalla painollaan...



Kevyesti kipsissä

Introvertti lukutoukka Lotta, kirjaston vahtimestari joka tauoilla piiloutuu vahtimestarikopin pöydän alle lukemaan, jää kotimatkalla auton alle lukiessaan kävellessään poistokuormasta pelastamaansa kirjaa.

Jalka kipsissä Lotta pärjäisi varmaan kyllä kotonakin, mutta.. yläkerran mummo on jättänyt hanan auki ja kaaos valmis! Vesivahinko ja Lotan kallisarvoiset kirjat, joita on asunto täynnä: pino siellä, pino täällä, hyllyjä siellä, hyllyjä täällä.
Kirjat on pakattava, pelastettava ja Lotan on muutettava remontin ajaksi sisarensa ja tämän avovaimon luo asumaan.

Pian Lotta huomaa myös olevansa keskellä ihmissuhdekiemuroita: Jiri vai Olle, Olle vai Jiri - ihan liian vaikeaa introvertille astua mukavuusalueensa ulkopuolelle..




Molemmat kirjat olivat viihdyttäviä, kuten edellisetkin Veera Vaahterat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)