Vicki Myron & Bret Witter: Kirjastokissa

 Kirjastokissa Dewey Readmore Books. 

Kirja on kirjoitettu jo 15 vuotta sitten ja luultavasti kaikki ovat sen lukeneet jo vuosia vuosia sitten. Minun käsiini Dewey päätyi vasta keväällä. 
Luin sitä hitaasti ja hartaasti - suloinen kissanpentu vei koiraihmisen sydämen kerralla ja olisin halunnut venyttää kirjaa loputtomiin. Mutta Deweykin ikääntyi..

Yhdysvaltain Iowan osavaltiossa, Spencerin pikkukaupungin kirjaston henkilökunta löysi tammikuussa 1988 palautuslaatikosta kohmettuneen kissanpennun. Kukaan ei tullut hakemaan sitä, joten se sai nimekseen Dewey Readmore Bookse ja se liitettiin virallisesti kirjaston henkilökuntaan ja sillä oli omat tehtävänsä kirjastossa. 

Dewey sulatti niin kirjaston väen, kaupungin päättäjien kuin asukkaidenkin sydämet. Sillä oli oma erityinen paikkansa "erityisten" ihmisten sydämissä. 
Dewey sai julkisuutta ja toi julkisuutta kirjastolle ja pikkukaupungille, sitä tultiin katsomaan pitkienkin matkojen takaa. 

Tarina Deweysta kaikkine ihmisystävineen on ihana ja hellyttävä, eikä sen olisi suonut päättyvän lainkaan. 

Internetin ja Wikipedian ihmeellisestä maailmasta löytyy tietoa niin Vicki Myronista kuin Dewey Readmore Booksistakin. 

Ihan kuivin silmin en tätä kirjaa saanut luettua 💕




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)