Karin Brunk Holmqvist: Pieni potenssipuoti

 Karin Brunk Holmqvist on kirjoittanut kuusi romaania, joista Pieni potenssipuoti on kirjailijan ensimmäinen suomennettu kirja. Kuusi romaania on tehnyt Brunk Holmqvistista yhden Ruotsin luetuimmista ja pidetyimmistä kirjailijoista. 

Poimin kirjan luettavaksi Lastu -kirjastojen Lukudiplomin aiheen "Hyvän mielen lukemista" alta olevista ehdokkaista, takakannen tekstin perusteella, joka alkoi:

ÄLÄ KOSKAAN ALIARVIOI IÄKKÄITÄ NAISIHMISIÄ

Kahdeksaakymmentä käyvät vanhapiikasisarukset Tilda ja Elida asuvat kahden vanhassa kotitalossaan ja pelästyvät kuulleessaan, että naapuritalo on myyty. Miten käy nyt vedenhaun - vieläkö he saavat hakea vettä naapurin kaivosta?
Uusi naapuri Alvar osoittautuukin oikein mukavaksi ja kesä hänen kanssaan sujuu mukavasti - ja häneltä sisarukset saavat idean pistää pystyyn postimyyntifirman. Olisihan jo korkea aika saada taloon sisävessa ulkohuussin tilalle.

Sisarusten nuorempi veli Rutger sen sijaan. Hänellä oli toisenlaiset suunnitelmat kotitalon suhteen, mutta Tilda ja Elida tyrmäsivät ne suoralta kädeltä. Vaimonkaan kanssa ei sujunut oikein mikään ja niin Rutgerkin päätyi sisarusten asiakkaaksi.

Mukavaa ja leppoisaa luettavaa, hymynkare suupielissä luin. 
Mursunkin sain lukemaan tämän kirjan iltalukemisenaan.
Kirja loppui ehkä vähän yhtäkkiä, sitä olisi voinut vielä jatkaa itse tarinan siitä kärsimättä, muuttumatta pitkäveteiseksi. 

Tarkan kruunun sisarukset, turhuuksiin ei tuhlattu, mutta nuoruutta ja naisellisuutta ei vanhatpiiat olleet unohtaneet. 

Tykkäsin ja jos ja kun kirjailijan muita kirjoja käännetään suomeksi, niin varmasti luen.




Ps. Alastalon salissa etenee, ensimmäisestä VAIN kaksi tuntia jäljellä.... 

2 kommenttia:

  1. Oih! Siitä on jo vuosia kun tämän luin ja nautin kyllä joka rivistä! Valloittava hyvän tuulen kirja 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin voisin aivan hyvin kuvitella itseni asumaan samaan kylään sisarusten kanssa ja siinä samalla miettimään, että mitä ihmettä sisarukset oikein puuhaavat 😍

      Poista

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)