Anu Joenpolvi: Rakkautta ja raekuuroja

Anu Joenpolvi on kirjailija, joka Kariston mukaan asuu maalla keskellä metsää kissan kanssa. Hän harrastaa elämäkertoja, sienestystä ja valkosipulin kasvatusta.
Minun käsiini hänen tuotannostaan on osunut Rantakylä -sarja, joka sitä leppoisaa, kaikella rakkaudella "aivot narikkaan" -lukemista/kuunneltavaa. Sarjaan kuuluu neljä osaa, joista ensimmäisen, Poutaa ja perunankukkia, olen lukenut joskus aikaisemmin ja nyt loppukesästä sormia neulekuntoon verrytellessä kuuntelin Celiasta toisen osan, Rakkautta ja raekuuroja.

Marleena on saapunut Rantakylään oikeastaan hetken mielijohteesta; entiselle avomiehelle hän oli liian tavallinen ja kuin lahjana Rantakylästä löytyi Haapasen leipomo, joka tarjosi työpaikan tuotekehittelijänä.
Asuinpaikakseen Marleena sai tyhjästä koulusta vanhan opettajan asunnon - toisessa asunnossa asui nuori mies, jonka Marleena tunnisti muutaman vuoden takaiseksi tutuksi, joka ei koskaan saapunut sovituille treffeille.
Kun elämä Rantakylässä alkaa asettua uomiinsa, exä ilmaantuu paikalle, katuvana mutta kuitenkin hiukan ylimielisenä. 
Saako Marleena exän lopulta ymmärtämään, että tämä on loukannut Marleena syvemmin kuin mahdollista ja paluuta entiseen ei enää ole? 
Tajuaako koululla Huugon kämpässä asuva nuorimies kuka Ellin boxissa asuva naapuri oikein on?
Ja miten koulun vanha urkuharmooni, naapurin heinätyöt, Onerva-lehmän vasikoiminen ja Sata salamaa liittyvät kirjan tarinaan.
Kirjassa on toki niitä ensimmäisestä kirjasta tuttuja Rantakyläläisiä sekä ensimmäisen kirjan päähenkilö, joka luonnollisesti jäi lopulta Rantakylään. Näinköhän käy Marleenallekin?



Kuten sanottua, leppoisaa sadepäivän luettavaa, käsitöiden ohessa kuunneltavaa luettavaa. 
Jos tykkäät Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi -sarjasta tai Anneli Kivelän Katajamäki -sarjasta, luulen että tämäkin saa auringonsäteitä sadepilvien väliin.

Sarjaan kuuluu vielä kaksi kirjaa; Tunteita ja tuulenpuuskia sekä Helleöitä ja entisiä heiloja. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)