Toshikazu Kawaguchi: Ennen kuin kahvi jäähtyy

Toshikazu Kawaguchin Ennen kuin kahvi jäähtyy on 53-vuotiaan Osakasta kotoisin olevan näytelmäkirjailijan esikoisromaani. 

Jos sinä voisit matkata ajassa taaksepäin, mitä tekisit toisin; mihin matkustaisit?

Tokion syrjäisellä kadulla sijaitsee kahvila Funiculí Funiculá. Kahvilassa on tarjoiltu asiakkaille tarkkaan valittua kahvilaatua jo yli sadan vuoden ajan. 
Paikallisen legendan mukaan kahvilassa on myös yksi erikoisuus: se tarjoaa asiakkailleen jotain, mitä tavalliset kahvilat eivät tarjoa. Kahvilassa on mahdollisuus matkustaa ajassa. 

Kahvilassa on tietty pöytä ja tietty tuoli, johon istumalla ajassa matkustaminen on mahdollista - se on mahdollista vain kerran päivässä, eikä sitä hetkeä voi tietää etukäteen. On vain odotettava, milloin paikka vapautuu.
Ajassa matkustaminen ei ole yksinkertaista, siihen liittyy monia sääntöjä. Tärkein säännöistä on, että matkustaminen ajassa kestää vain niin kauan, kuin kahvi kupissa pysyy lämpimänä.

Nykyhetkeä ei voi muuttaa - mikään, mitä teet menneisyydessä käydessäsi, ei muuta nykyhetkeä, se pysyy ennallaan.

Yhden kesän aikana neljä henkilöä uskaltaa istua tuohon tiettyyn tuoliin ja matkustaa ajassa, neljän henkilön elämä muuttuu tavalla tai toisella, vaikka nykyhetkeä ei voikaan muuttaa. 

Neljää erilaista koskettavaa tarinaa, tällainen itkupilli joutui kuivailemaan silmäkulmiaan jokaisen tarinan kohdalla.

 


Toshikazu Kawaguchi on Osakasta kotoisin oleva 53-vuotias näytelmäkirjailija, joka on kirjoittanut näytelmiä Sonic Snail -kollektiiville. Myös tämän Ennen kuin kahvi jäähtyy -kirjan hän kirjoittanut näytelmän pohjalta. 
Sarjan toinen osa Ennen kuin salaisuus paljastuu, ilmestyy syksyllä ja on luonnollisestikin jo varauksessa. 
Lisääkin on varmasti tulossa, kun vain maltamme odottaa 😊

2 kommenttia:

  1. Kiitos! En tiennytkään, että tarinalle on tulossa jatkoa. Pitääpä itsekin pistää varaukseen 😊

    VastaaPoista

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)