Kirsi Pehkonen: Hiukan hukassa

Hiukan hukassa on Siru Valpas -sarjan toinen osa. Kirsi Pehkosen leppoisa, humoristinen, kotoisakin, mutta samalla pieniä jännityksen siemeniä mukaan ripotteleva kirjoitustyyli viihdyttää minua. 
Kirjat eivät ole tiiliskiven kokoisia; yhden kirjan, on se sitten Siru Valpas ja etsintätoimisto Vitonen tai Jylhäsalmen maalaismaisemat, ehtii hyvin lukea sadepäivän aikana. Ehkä parikin 😉

Etsintätoimisto Vitonen saa toimeksiannon etsiä henkilöitä uutta tositeevee -produktiota varten; selvittää heidän sijaintinsa ja kuvata heidät - salaa tietenkin. Helppo homma, kun apuna "Vitosen viisikko"  ja niin kauan ei kerrota Maire-mummin poliisilapsenlapselle mitä puuhaillaan.
Ennen kuin on pakko.

"Kadonneita" henkilöitä etsiessä tulee toinen toimeksianto: hääpuku on kadonnut. Häät on olleet jo vuosikymmeniä sitten, mutta hääpäivä on viikon parin päästä - puku pitää löytää. 
Ystävänsä Even avustuksella Siru löytää puvun, viimeisen tositeeveetähden. Ja paljon muutakin.
Palauttaessaan hääpukua toimeksiannon antaneelle rouvalle Siru ei ole uskoa silmiään nähdessään aviomiehen. Mitä tästä vielä seuraisi..

Voiko sinkkunainen pyörittää Etsintätoimiston ohella sekä rosvoa että poliisia? 😉

3 kommenttia:

  1. Jylhäsalmi on kyllä tuttu, mutta tämä puoli Pehkosen tuotannosta on minulle ihan uusi asia. Pitääpä katsoa löytyisikö kirjastosta! Tosin minulla on jo nolostuttavan monta varausta odottamassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä varauksia nolostele - niin niitä on minullakin 😄 Minkäs sille voi kun on niin paljon lukemattomia kirjoja ja koko ajan tulee lisää.
      Ensimmäinen Siru Valpas -sarjan kirja on Etsivä löytää, mutta sinut tuntien; etsivä löytää 😉

      Poista
    2. Juu, etsivä jo löysi 🤭 kirja on varauksessa. Eilinen meni Kaisa Viitalan Klaanin vieraana-romaanin parissa. Innostuin kirjasta niin, että yöllä herättyä mietin mitä aamun tullen kirjasta postaan Riippumattoon 😏

      Poista

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)