Anna Breitholtz Monsén: Salaisuuksien ranta

Anna Breitholtz Monsénin toinen, tai tarkemmin ensimmäinen Lina Lanz -dekkarisarjan kirja Salaisuuksien ranta sai minut ihan yhtä lailla koukkuunsa kuin aiemmin lukemani Kuolema linnassa.

Henkivartijana työskennellyt Lina on omasta mielestään pahasti epäonnistunut työssään, kun hänen asiakkaansa, nuori poika, lapsi vasta, kidnattiin ja kiivaan takaa-ajon jälkeen menehtyi. 
Pahasti traumatisoitunut Lina haluaa jättää kaiken tuon taakseen ja unohtaa menneet. 

Kissahotellin hoito pikkukaupunki Sandingessa, jossa asuu myös hänen ukkinsa, tarjoaa hänelle sopivan alun - kissoja ja kirjoja. 
Kunnes tapahtuu murha. 

Vuonna 1988 parhaat ystävykset Erik ja Peter viettävät kesiä rannalla, kuten muutkin nuoret. Peter viettää paljon aikaa Erikin kotona, sillä hänen isänsä on väkivaltainen juoppo ja aina kun Peter on käynyt isänsä luona, hän tulee sieltä mustelmilla ja pahoinpideltynä pois. 
Eräänä päivänä Peter katoaa, rannalta löytyvät vain hänen vaatteensa. 
Mitä Peterille tapahtui? Onko hän lähtenyt pois? Joku tietää, mutta kuka?

Kun Lina on asettunut asumaan perimäänsä taloon ja ottanut kissahotellin hoitoonsa, tutustunut naapuriinsa Erikiin, poliisina työskentelemään Maddeen - hän onkin yhtäkkiä keskellä Sandingen vanhaa selvittämättöntä katoamistapausta. 
Ja vastikään sattunutta nuorenpojan murhaa samalla rannalla, missä Peter katosi kolmekymmentä vuotta sitten...


Pidän kirjailijan tyylistä kirjoittaa ja pitää lukijaa jännityksessä; mitä seuraavaksi.
Syyllisen voi arvata ennen loppuratkaisua, mutta varmaksi sitä ei voi tietää ennen kuin..



Kirja on ilmestynyt 2023, suomenkielelle käännettynä vasta nyt keväällä 2024, joten seuraavaa, kolmatta osaa joudumme ehkä odottamaan jokusen tovin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)