Maija Kajanto: Taatelitalvi

Maija Kajannon Taatelitalvi on Kahvila Koivu -sarjan toinen osa.

Ensimmäisessä osassa, Korvapuustikesä, Kristiina "Krisse" Kivimaa saa tarpeekseen työstään isossa ravintola-alan yrityksessä, hyppää bussiin ja matkustaa mummon luo Keski-Suomeen, Pyhävirran kylään. 
Auttaminen mummon Kahvila Koivussa on terapiaa Krisselle, jota elämä on murjonut monin tavoin ja kesä kuluu kuin siivillä.

Taatelitalvi tuo talven ja joulun Pyhävirralle. Kylään alkaa virrata turisteja lähellä olevan laskettelurinteen ansiosta - ja kukapa ei tahtoisi viettää aikaa rauhallisessa maalaismaisemassa. 

Virkavapaalla olevaa kunnanjohtaja Tommi on kadonnut jäljettömiin ja Krisse kaipaa häntä. Juuri kun hän luuli löytävänsä rinnalleen jonkun - se joku katosi jäljettömiin...
Mummollakin on omat menonsa ja kun hän lopulta kertoo uutisensa, yllättyy Krisse täysin eikä osaa sanoa mitäään. Paras ystävä on matkalla toisella puolen maapalloa..

Krissen järven rannalle avaama hotelli pitää Krissen ja isän vierailullaan mukanaan tuoman Jennan mukavan kiireisinä, mutta joulu... sähkökatko meinaa pilata niin Krissen, Jennan, mummon kuin Krissellä kahvilassa töissä olevan, raskaana olevan Maisankin maalaisjoulun - mutta lopulta kaikki päätyy vielä parhain päin.

Tämä oli taas sellaista mukavaa, leppoisaa luettavaa; sellaista tarinaa johon olisi halunnut itsekin sukeltaa mukaan. 






Kuuntelin kirjan Celiasta, lukijana Pinja Flink. Vähän toisenlaista lukijaa olisin toivonut, mutta kyllä tämän kirjan näinkin kuunteli.

Kahvila Koivu -sarjaan kuuluu vielä 
Sahramisyksy
Sitruuunakevät
Kardemummajoulu (15.11.2024)

Lisäksi Kajanto on kirjoittanut Titta -trilogian, jonka osia ovat
Mittoja ja tilaustöitä
Itsepä tilasit
Kuin tilauksesta


Maija Kajanto on v. 1978 Hämeenlinnassa syntynyt kirjailija, toimittaja ja viestinnän asiantuntija joka asuu Helsingissä. Perheeseen kuuluu avomies ja yksi lapsi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)