Jenny Colgan: Jouluvaloja ja takkatulen rätinää

 Pollyn, Hucklen ja Niilo-lunnin elämä Cornwallin Mount Polbearnessa jatkuu rauhallisena. Niin rauhallisena kuin elämä "melkein" saarella voi jatkua, kun ystävinä ovat Reuben ja Kerensa.

Kerensa on Pollyn paras ystävä, naimisissa ja rakastaa miestään Reubenia enemmän kuin mitään. Reuben on Hucklen paras ystävä ja upporikas - ja uskoo olevansa maailman napa. 
Onnellisessakin avioliitossa on huonot hetkensä ja yhden sellaisen hetken seurauksena Kerensa ei uskalla täysin siemauksin nauttia raskaudestaan. 

Uskouduttuaan lopulta Pollylle, vannotettuaan ettei tämä kertoisi asiasta Hucklelle, Pollyn asiat tuntuvat menevät solmuun.
Mennäkö vaiko eikö mennä naimisiin, tehdäkö vaiko eikö tehdä lapsia ja sitten jossain kohtaa Kerensan salaisuus lipsahtaa Pollylta Hucklelle. 

Kaiken surun ja murheen ja riitojen ja itkujen keskellä Polly leipoo; pitää saarelaiset tuoreessa leivässä, leipoo kakut joulumyyjäisiin, Reubenin ja Kerensan joulujuhlaan..


Tuttua ja leppoisaa, viihdyttävää Jenny Colgania, jonka parissa viihtyi alusta loppuun. Yhtään ei haitannut vaikka jossain vaiheessa rupesi tuntumaan tutulta ja toden totta, olen lukenut kirjan joskus muutama vuosi sitten aiemminkin.

Kirja kuuluu siis minulla niihin, joiden kanssa viihdyn hyvin, odotan malttamattomana seuraavaa osaa tai tässä tapauksessa kirjailijan uutta sarjaa ja voin lukea kirjat useampaankin kertaan, kun en välttämättä muista kirjan tarinaa nimen perusteella.
Se ei ole miinusta kirjoittajalle, päin vastoin - uppoan tarinaan niin syvälle, että kirjan nimellä ei ole väliä ja koska tarina on saanut otteeseensa, ote myös pitää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)