Maija Kajanto: Sahramisyksy

 Maija Kajannon Kahvila Koivu -sarjan kolmas osa Sahramisyksy tuli kuunneltua heti edellisen osan, Taatelitalven perään. 

Krissen ja Tommin kesäloma ja samalla pakusta rakennetun retkeilyauton koeajo on lopuillaan ja paluu Pyhävirralle edessä. 
Edessä on myös uusi syksy, uusia alkuja monella taholla. 
Uuden kunnanjohtajan myötä tulee kuntaan uusia kehityssuunnitelmia, Kahvila Koivun ja hotellin arki kukoistavat. 
Kummallinen tulipalojen sarja saa kuitenkin kuntalaiset varpailleen: kuka ja miksi? Jokaisella lienee omat epäilyksensä syyllisestä, kunnes Heta, Krissen paras ystävä, pääsee syyllisen jäljille ja syyllinen saadaan kiinni. 
Sitä ennen on koettu iloja ja suruja, on mietitty tulevaisuutta, tehty päätöksiä monella eri taholla ja...

Krisse pitää hotellilla alakoululaisille leivontakerhoa, mummo kiertää Kuisman kanssa retkeilyautolla Suomea ja Lofoottien kautta Ruotsiin kunnes syksyn pimetessä palaa kotiin. Krissen äitikin ilmestyy Pyhävirralle - moni asia Krissen elämässä ehtii muuttua ennen kuin syksy taas alkaa kääntyä talveksi.

Samaa tuttua ja leppoisaa Pyhävirtalaista elämää, vaikka tuhopoltot elämää sekoittivatkin. 



Kirjassa on useita ruoka- ja leivontaohjeita, kaikissa mukana sahramia - johtuu kai siitä, ettei Kajanto itse ole koskaan oppinut käyttämään ruuanlaitossa sahramia.

Painetussa kirjassa ruoka-/leivontaohjeet ovat ihan ok; lukiessa niiden ohi voi helposti hypätä ja palata sitten kun on kirjan lukenut tai sitten kun tuntuu siltä, että nyt ohjetta voisi kokeilla. 
En tiedä muista, mutta ainakin Celian äänikirjoja kuunnellessa ohjeiden ohi "kelaaminen" on hankalaa: kelaus tapahtuu x sekunnin pätkissä eli kelaat eteenpäin, sitten vähän taaksepäin jne. No, pikkujuttujahan nuo on. 

Sitruunakevättä odotellessa; laitoin varaukseen ihan painettuna kirjana. Jonnekin sijalle 195 jäin 😄

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)