Sōsuke Natsukawa: Kissa joka suojeli kirjoja

Lukudiplomi 2024, kolmas kirja, sarja Kirjoja kirjoista 
Tästä sarjasta luettavaksi valikoitui (ainakin ensimmäiseksi) Sōsuke Natsukawan Kissa joka suojeli kirjoja.

Nuori lukiolaispoika Rintarō on juuri menettänyt isoisänsä, jonka kanssa on asunut ikänsä. Isoisältä jäi Rintarōlle kirjakauppa Natsuki, antikvariaatti josta ei löydy nykyaikaisia manga-sarjakuvia eikä bestesellereitä, antikvariaatti, joka oli molemmille yhtä tärkeä ja rakas, jonka hyllyitä löytyy Alexander Dumas'n klassikoita, T.S. Elliotin ja Nietzschen runokokoelmia. 
Eräänä päivänä kauppaan ilmestyy kuin tyhjästä kissa, joka pyytää Rintar
ōlta apua - ja vie pojan matkalle kaupasta avautuviin labyrintteihin, vapauttamaan kirjoja. Tapaamaan ihmisiä, jotka kohtelevat kirjoja kaavamaisesti (sanoisin, että huonosti..): jos on lukenut kirjan kerran, ei sen uudelleen lukemiselle ole tarvetta ja mies lukitsee kirjat valtaviin kirjakaappeihin, toinen tiivistää kirjoja silppuamalla..

Ensimmäisen labyrintin Rintarō selvittää yhdessä kissan - jonka hän värityksen mukaan nimesi Tiikeriksi - kanssa, loput ystävänsä ja luokan puheenjohtajan Sayon kanssa. 

Samalla kun Rintarō pelastaa kirjoja, hän oppii myös itse lisää kirjoista - kirjoilla on sielu. 


Sōsuke Natsukawa on v. 1978 syntynyt lääkäri, joka on kertonut uupuneensa työssään kohtaamaansa ihmisten itsekkyyteen ja omahyväisyyteen ja haluaa siksi puhua kirjoissaan siitä, miten ihmiset voisivat kohdella toisiaan paremmin. 

Kissa joka suojeli kirjoja on ensimmäinen hänen kirjoittamansa kirja joka on suomennettu. Sitä on myyty Japanissa puolitoista miljoona kappaletta.  (tiedot kirja.fi -sivulta) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)