Heidi Köngäs: Mirjami

 Helmikuun ensimmäinen kirja, kirjaston varauksia odottaessa, on Heidi Köngäs: Mirjami. 

Mirjami on 19-vuotias, Sandran keskimmäinen tytär, joka muistuttaa eniten äitiään. Hän työskentelee talvisodan ja jatkosodan aikana ompelijattarena; ompelee lumipukuja ja suruharsoja hattuihin, seisoo kyyneleitä pidätellen lottien kunniavartiossa, kun kaatuneita haudataan. 

Pienessä talossa, jonka perhe rakensi Mäntän Vuohijoelle vanhan kodin ja omaisuuden pakkohuutokaupan jälkeen, asuu sodan aikana sodassa olevien veljien vaimot ja lapset, väkeä riittää. 

Kirjan tarina ja kirjoittajan tyyli muistutti minusta aika paljon Laila Hirvisaaren tyyliä kirjoittaa sota-ajasta ja karjalaisten evakkomatkoja - ei suinkaan negatiivisessa mielessä, vaan olisi hyvinkin sopinut johonkin Hirvisaaren sarjoista.
Sujuvaa tekstiä ja vaikka sota on surullinen ja ikäviä asioita tapahtuu, myös hyviä ja iloisia asioita tapahtuu.
Kirjan jokainen luku on kirjoitettu Mirjamin tai äiti Sandran tai sisarusten Annikin tai Soilin "suulla". 

Pidin kirjasta ja kunhan nyt kirjastossa varauksessa olevat kirjat on luettu, etsin tätä edeltävän "Sandran" 

Heidi Köngäs on myös ohjaaja ja on ohjannut mm. Laila Hirvisaaren (Hietamiehen) Lehmusten kaupunki -sarjan pohjalta elokuvan Taunon Tukevan sota. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit käymään! Jätä joku merkki itsestäsi, mielellään jotain mukavaa :) En ole mikään kirja-arvostelija, kerron vain tykkäsinkö minä kirjasta vai en ja jos tunnen sinut, saatan osata sanoa, tykkäisitkö sinä :)